'Een tientje om kots op te ruimen'

In steeds meer landen duiken bedrijfjes op die zich specialiseren in het opruimen van troep na een feestje. Zo ook twee Nieuw-Zeelandse vrouwen: zij begonnen hun bedrijfje Morning-After Maids begin mei en krijgen naar eigen zeggen nu al aanvragen van franchisers vanuit de Verenigde Staten en Canada.

Huisgenoten Rebecca Foley (25) en Catherine Ashurst (33) geven toe schoonmaakfreaks te zijn, schrijft The Guardian. Terwijl jongeren hun roes uitslapen, maken de schoonmaaksters de boel aan kant. Naast het opruimen van de puinhoop kunnen de Morning-After Maids ook ingehuurd worden om ontbijt te halen of pijnstillers mee te nemen. En voor 10 dollar zorgen ze er zelfs voor er geen kots meer in je huis ligt.

In Nederland bestaat ook een dergelijk bedrijfje: Frisse Kater zegt het enige bedrijf in ons land te zijn dat ingeschakeld kan worden om huizen en kantoren op te ruimen na een feestje. Initiatiefnemer Tugrul Cirajoglu kwam op het idee toen hij van het Amerikaanse bedrijf Hangover Helpers hoorde, dat precies hetzelfde doet: katers verlichten door op te ruimen.

Excuses

De dames van Morning-After Maids hebben beiden nog een fulltimebaan en werken 's avonds en in de weekenden aan hun start-up. "Als mensen op die momenten de deur opendoen, bieden ze meestal eerst heel schuldbewust hun excuses aan voor de bende in hun huis. Maar wij zijn ook allebei twintig geweest en hebben toen ook gefeest, dus het is niet alsof we dit nog nooit hebben gezien."

"De day-after is eigenlijk wel grappig; we zetten de muziek aan, plagen een beetje en proberen positiviteit mee te nemen met ons bezoek", aldus Catherine. "Het is anders dan andere schoonmaakservices."

Deel artikel: