De volgende Max Verstappen staat te trappelen

tijd van publicatie
NOS

Dit weekend staat alles rondom het circuit van Zandvoort in het teken van Max Verstappen. Maar ook de 15-jarige Richard Verschoor krijgt de nodige aandacht. Hij wordt namelijk de opvolger van Max Verstappen genoemd. 

Richard was 9 toen hij voor het eerst in een kart stapte. Nu rijdt hij als aanstormend talent mee in de Formule 4-klasse. Max speelt een belangrijke rol in Richards carrière: "Max laat echt zien hoe je het wél moet doen en daar probeer ik zelf ook wijzer van te worden. Tot nu toe lukt dat."

Max is gewoon een toffe gast. Hij doet gewoon wat 'ie doet en daar is 'ie goed in.

Richard

Richard en Max hebben dezelfde sponsor en komen elkaar ook geregeld tegen. Dan heeft Richard ook wel eens een onderonsje met de maar drie jaar oudere topcoureur. Waar heb je het dan over? "Meestal natuurlijk over het racen; hoe het allemaal gaat en met wie we allemaal contact hebben. Ik vind het gewoon een super toffe gast."

"Hij is ook heel normaal voor een Formule-1-coureur", zegt Richard. "De meesten zouden denken dat je dan een beetje minder doet naar anderen, maar hij is gewoon super chill. Ik heb ook andere coureurs gezien en die voelen zich heel groot. Max doet gewoon wat 'ie doet en daar is 'ie goed in."