NOS

Niemand kreeg dit seizoen de lach van John de Bevers gezicht

Nu ook de competities in het amateurvoetbal zijn afgelopen, is de conclusie dat dit seizoen één grote kampioen had: John de Bever. Zijn nummer Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht heeft haast geen voetbalkantine overgeslagen en was dit seizoen lijflied van duizenden amateurvoetballers.

Online deed het nummer het goed: de teller staat inmiddels op bijna 3 miljoen views op YouTube en is 1,2 miljoen keer afgespeeld via Spotify. "Vroeger was het aantal optredens per weekend op één hand te tellen en dan gingen de zaken nog goed. Nu sta ik soms op vijftien verschillende plekken."

Geen onbekende in voetbalkantines

John de Bever was twintig jaar profvoetballer en maakte vooral naam in het zaalvoetbal. In 1997 werd hij zelfs gekroond tot beste zaalvoetballer van de wereld tijdens het WK in Brazilië.

Dat hij nu weer terugkeert in de kantines is volgens John toeval. "Ik denk dat ze me vooral vragen vanwege het liedje, niet om m'n voetbalverleden. Maar het liedje werkt natuurlijk bij uitstek in het voetbal: voor winnaars is het aanstekelijk, maar ook de verliezende partij kan zingen dat de lach niet van hun gezicht gaat."

Deel artikel: