Max Verstappen wint

Wekdienst van maandag 16 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, wolken en zon wisselen elkaar vandaag af. Vanuit het westen trekken er wat buien over het land. Het wordt 11 tot 14 graden.

Wat heb je gemist...

De burgemeester van Manchester is woest over de nepbom die gisteren werd ontdekt in het voetbalstadion Old Trafford. Nadat het stadion van Manchester United was geëvacueerd en de wedstrijd afgelast bleek het te gaan om een trainingsbom voor speurhonden. "Dit is een grof schandaal", aldus de burgemeester.

Old Trafford is ontruimd vanwege een bommelding

De historische zege van Max Verstappen werd gisteren maar liefst door 1,1 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De race werd live uitgezonden door Ziggo Sport. Verstappen is de eerste Nederlander die een grand prix in de Formule 1 wint. Ook is hij de jongste winnaar in de Formule 1.

Het Australische team dat afreist naar de Olympische Spelen in Brazilië krijgt speciale condooms mee om zich te beschermen tegen het zika-virus. De condooms hebben een dubbele bescherming en een speciaal glijmiddel, waardoor de kans op besmetting verkleind moet worden.

Verder vandaag...

Wordt in Rotterdam wordt een enorme uitkijkpost op het Stationsplein, genaamd De Trap, geopend door burgemeester Aboutaleb. NOS op 3 nam al een kijkje met ras-Rotterdammer Jordy Dijkshoorn, frontman van de 'futuristische funk'-band De Likt.

Fijne dag!

Deel artikel: