NOS Op 3
EPA

Te koop: pistool, slechts één keer gebruikt. In 2012 schoot George Zimmerman in Florida de 17-jarige Trayvon Martin dood. De schietpartij leidde tot landelijke ophef en protesten. Nu wil Zimmerman van het pistool af en er aan verdienen. 

In de wervende advertentietekst noemt hij het pistool een 'Amerikaans wapenicoon'. Op het wapen staan nummers van de rechtszaak tegen Zimmerman en het magazijn zit nog in een zakje voor bewijsmateriaal. 

Zimmerman heeft het pistool pas net teruggekregen van het ministerie van Justitie en vraagt 5.000 dollar. De nieuwprijs voor het pistool is 356 dollar.  

Moord of zelfverdediging

26 februari 2012 kwam buurtwacht Zimmerman tijdens zijn nachtelijke patrouille Trayvon Martin tegen. Zimmerman dacht dat Martin op zoek was naar een huis om in in te breken, maar waarschijnlijk was Martin op weg naar huis. De twee raakten in gevecht. Na een klap op zijn hoofd pakte Zimmerman zijn pistool en schoot Martin dood.

Links George Zimmerman tijdens zijn arrestatie en rechts een protestbord voor Trayvon Martin AFP

Zimmerman werd door de politie verhoord, maar niet vastgezet. Volgens de politie was dat niet mogelijk vanwege een omstreden wet in Florida, die dodelijk geweld toestaat als het gaat om zelfverdediging. Na landelijke ophef en protesten werd Zimmerman alsnog vervolgd en vrijgesproken door een jury. 

Vorig jaar werd Zimmerman zelf neergeschoten, naar eigen zeggen door een Trayvon Martin-sympathisant. Een deel van de verkoopopbrengst gaat volgens hem naar het bestrijden van de anti-vuurwapenlobby. Zimmerman besluit zijn advertentie met de tekst "Dit is jouw kans om een stukje Amerikaanse geschiedenis te bezitten. Succes."

STER reclame