Rotterdam komt na 'kapsalon' met 'pannenkoek extra speciaal'

Ze hadden in Rotterdam al de kapsalon, maar dat gaat na een tijdje natuurlijk vervelen. Dus nu is een nieuwe patat-creatie geboren: de Pannenkoek Extra Speciaal. De eigenaar van restaurant Parkhaven in Rotterdam bedacht 'm.

Om 11.15 uur hadden we de eerste groep al die hem wilde proeven.

Restaurant-eigenaar Rajesh

Rajesh Doerga: "Het was eigenlijk bedoeld als een grapje, een collega had honger maar kon niet kiezen tussen een pannenkoek en friet. Toen hebben we ze gecombineerd met een speciaalsaus erover met mayo, curry en uitjes. En tot onze verbazing was die pannenkoek echt heel erg lekker."

De pannenkoek met patat staat nog niet officieel op de kaart, maar mensen weten er al van, zegt Rajesh. "We hadden om 11.15 uur al de eerste mensen die hem wilden testen en die vonden hem heel erg lekker. En ja, er is echt heel veel vraag naar."

Het lijkt wel alsof meer mensen verveeld raken van een standaard patatje met. De afgelopen maanden ontstonden namelijk ook al het patatje kaviaar, de frikandel speciaal op een pizza en de disco-del: een frikandel mayo met discodip voor softijsjes.

  • Tante Nel
    Een patatje met kaviaardip
  • Snacknieuws.nl
    Een frikandel met mayonaise en spikkeltjes
  • NOS / Rajesh Doerga

En wie kun je nu beter vragen stellen over nieuwe snacktrends, dan de enige echte snackspert van Nederland, Eke Bosman? "Ik vond het wel grappig om te zien, die pannenkoek. Hij klinkt in elk geval veelbelovend. De laatste paar maanden durven cafetaria en restaurants een grens over te gaan met hun experimenten."

"Een paar jaar geleden was er de WK-mexicano, een wat veilige keuze. Toen had je ook de booster, een frikandel met taurine, de werkzame stof in energiedrankjes."

Deel artikel: