Wekdienst van 8 april: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag begint grijs, maar in de loop van de dag breekt de zon door, al kan er ook een bui vallen. Het is maximaal 12 graden. Geniet er nog maar even van, dit weekend is er namelijk regen voorspeld...

Wat heb je gemist?

Griekenland is begonnen met het uitzetten van de tweede reeks migranten. Bij het eiland Lesbos liggen twee Turkse schepen klaar om de mensen naar Turkije te brengen. Maandag werd een eerste groep van zo'n 200 mensen naar Turkije overgebracht; dat ging toen zonder problemen. Het uitzetten van de migranten duurt best lang, omdat velen op het laatste moment asiel aanvragen in Griekenland. Daardoor mogen ze blijven tot bekend is of hun aanvraag wordt geaccepteerd.

Nederland is steeds meer in trek bij Chinese toeristen. Het aantal overnachtingen van Chinezen in ons land steeg vorig jaar met een derde, zegt het CBS. Ook Roemenen en Turken kwamen vaker naar ons land, maar de recordhouders zijn de Duitsers, Belgen en Britten. De Britten gingen vooral naar Amsterdam, de Belgen trokken vaak naar het binnenland en de Duitsers gingen het liefst naar het strand.

Chinese vrouwen eten een haring op de Volendamse Dijk

De initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum willen premier Rutte graag helpen met hoe hij met de uitslag van het referendum moet omgaan. Dat zei Thierry Baudet, één van de initiatiefnemers, gisteren bij Pauw. Baudet wil een manifest opstellen met daarin de aanpassingen in het associatieverdrag die Rutte volgens hem zou moeten uitonderhandelen in Brussel. "Dat manifest ga ik samen met andere leden van het intellectuele nee-kamp opstellen."

Thierry Baudet: ik ga Rutte helpen bij het aanpassen van het Oekraïne-verdrag.

Verder vandaag...

Is er de uitspraak in de zaak over een bomaanslag op een woonboot in Wormer. Vorig jaar kwam een 53-jarige man om het leven toen een bom ontplofte op een woonboot in het Noord-Hollandse dorp. Tegen de verdachte, de 27-jarige Milco G., is 10 jaar cel en tbs geëist. Verder kan Sparta vandaag de titel veiligstellen in de Jupiler League. Dan moet er eerst gewonnen worden van Helmond Sport en moet VVV-Venlo verliezen.

Fijne dag!

Deel artikel: