Man speelt 130 uur 'dansend' World of Warcraft

De Nieuw-Zeelandse gamer Rudeism heeft in het spel World of Warcraft het hoogste niveau gehaald door alleen met zijn voeten te gamen. Dylan Beck, zoals hij echt heet, bestuurde 130 uur lang zijn karakter via een dansmat.

Ja inderdaad, waarom? Vroegen wij ons ook af, en dus spraken we hem even op Skype.

Emotioneel van 130 uur gamen

Rudeism heeft een doel. Hij wil bewijzen dat je elk spel kunt spelen met de controller die je wilt. Eigenlijk dacht hij dat de doelstelling om World of Warcraft, waarbij je met een karakter tegen monsters vecht en zo steeds beter wordt, te spelen met een dansmat te ambitieus zou zijn.

Testrondje gaf doorslag

Op een stukje papier tekende hij uit hoe hij de knoppen op de dansmat zou instellen. Toen begon het idee steeds reëler te worden, al verklaarden vrienden hem nog voor gek. Een testrondje trok hem uiteindelijk over de streep. Eigenlijk viel het wel mee, vond hij. "Omdat ik toch was begonnen, kon ik net zo goed doorgaan."

Na de eerste dag had hij er ineens 400 volgers bij op streamingsite Twitch - in één klap meer dan ooit. Aan het eind – ongeveer drie weken verder – stond de teller op bijna 5000. "Het verbaasde me dat er zoveel mensen geïnteresseerd waren."

Ik heb iets bereikt wat nog niemand was gelukt.

Rudeism

In World of Warcraft begint je karakter op level 1, en je kan doorspelen tot je bij level 100 bent. Bij level 9 werd het even lastig voor Rudeism. "Ik dacht alleen maar: dit gaat nog zo lang duren." De belangstelling die inmiddels nog meer was toegenomen, zorgde ervoor dat hij doorzette. "Ik had eigenlijk geen andere keus", lacht hij.

Door alle aandacht raakte hij in het spel bevriend met andere World of Warcraft-karakters. Zijn eigen bodyguards, noemt hij ze, die hem beschermden tegen gamers die zijn karakter iets wilde aandoen. Toen het hem uiteindelijk lukte om level 100 te halen, werd hij een beetje emotioneel. Iets wat hij niet had verwacht. "Dat was de opluchting dat het erop zat. Ik heb iets bereikt wat nog niemand was gelukt."

Pokémon

Met zijn benen gaat het trouwens prima na 130 uur 'dansen'. En zijn volgende doel heeft hij ook al bedacht: Pokémon gelijktijdig op vijf verschillende spelcomputers spelen met één controller. "Dat moet wel lukken, toch?" En hij ziet er nog andere voordelen in. "Ik kan dan eindelijk weer even rustig zitten."

Deel artikel: