Wekdienst

Wekdienst van 17 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Na het oplossen van lokale mistbanken wordt het een zonnige dag met maxima tussen 10 en 12 graden. Er waait een matige noordoostenwind en het blijft droog.

Wat heb je gemist?

De man lag met schotwonden in zijn lever en longen in het ziekenhuis. Hij werd zaterdag met twee kogels neergeschoten door de politie. Hij zou agressief zijn geweest tegen agenten die hem wilden aanhouden en hen hebben bedreigd met een scherp voorwerp. Een buurtbewoner filmde alles.

Politie schiet verdachte neer in Eindhoven (let op: heftige beelden)

Ook het zuidelijke deel van het vluchtelingenkamp in Calais is ontruimd. Zo'n duizend bewoners van de tentjes en gammele hutjes zijn deels ondergebracht in containerwoningen in het noordelijk deel van het kamp en in asielzoekerscentra ergens anders in Frankrijk. Veel bewoners weigerden zich te registreren en zijn uit het zicht van de autoriteiten verdwenen.

Een migrant staat bij een brandende hut in de 'Jungle' van Calais. Frankrijk begon deze week met de ontruiming van het vluchtelingenkamp

Het ging in 2014 niet zo best met de kledingwinkels. Er werd ruim een derde minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat komt omdat we door de crisis minder kopen en ondertussen de personeelskosten en huur hetzelfde bleven. Ook webwinkels doet dat geen goed.

Bayern München en FC Barcelona staan in de kwartfinale van de Champions League. Barça had geen kind aan Arsenal. Bayern had het moeilijker. De club kroop tegen Juventus door het oog van de naald. Pas in de 90ste minuut kopte Müller de Duitsers op 2-2 en dwong zo een verlenging af. Daarin klaarde Bayern de klus en liep het uit naar 4-2.

Robert Lewandowski brengt Bayern terug in de wedstrijd

Verder vandaag...

Vandaag begint de EU-top in Brussel. Het is een vervolg op vorige week. Lukt het nu wel om een definitieve afspraak te maken met Turkije over het terugsturen van vluchtelingen in ruil voor geld, versnelde afschaffing visumplicht en onderhandelingen over toekomstig lidmaatschap van de EU?

En in Amsterdam wordt vandaag gedebatteerd over de veiligheid in de stad. Aanleiding is de onthoofding van de 23-jarige Nabil Amzieb. Zijn hoofd werd vorige week woensdag gevonden bij cafe Fayrouz.

Deel artikel: