Wekdienst van 12 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

Bijna overal is het zonnig, alleen in Zeeland en op de Wadden zijn er ook wolken. Vanmiddag wordt het 8 tot 10 graden.

Wat heb je gemist?

Brandweerlieden krijgen nieuwe, veiligere pakken. 't Is één van de maatregelen om te voorkomen dat ze kanker krijgen, doordat ze te maken krijgen met gevaarlijke stoffen. Ook moeten ze voortaan na een brand gelijk gaan douchen.

Brandweerman Jeroen

Donald Trump zou gisteravond spreken op een campagnebijeenkomst op de universiteit van Illinois in Chicago, maar heeft die geannuleerd omdat er een gevaarlijke situatie ontstond. Al uren voordat het zou beginnen, verzamelden honderden voor- en tegenstanders van Trump zich op de campus. Ze dreigden met elkaar op de vuist te gaan.

De machinistenvakbond VVMC wil een onderzoek naar het treintype dat vorige maand ontspoorde bij Dalfsen. De machinist kwam toen om het leven omdat de trein frontaal op een hoogwerker botste. De vakbond maakt zich in de regionale krant De Stentor grote zorgen over het grote aantal dodelijke ongelukken met dit type trein. De relatief lichte treinen zouden extra kwetsbaar zijn bij een frontale botsing.

Ontspoorde trein bij Dalfsen.

Verder vandaag...

Supporters van FC Twente gaan vanmiddag de straat op in Enschede. Ze houden dan een mars voor het behoud van hun club. Die heeft financiële problemen en dreigt de licentie om betaald voetbal te spelen kwijt te raken.

Deel artikel: