House of Cards-fan

House of Cards: jij moet nog beginnen, Danny is al klaar

Echte fans van Netflix-serie House of Cards hadden vrijdag 4 maart dik omcirkeld in hun agenda: het vierde seizoen van de populaire serie kwam vanmorgen online. Voor sommigen begint dan het ritueel van het binge-watchen, oftewel alle dertien delen á 45 minuten in één keer achter elkaar kijken. Zo ook voor Danny Burhenne (20) uit Amsterdam.

"Ik had al vrij vandaag, dus dat komt goed uit", aldus Danny. Hoewel de verschijningsdatum wel duidelijk was, was er bij veel mensen nog twijfel hoe laat de serie precies online zou komen. "Het had namelijk ook middernacht Amerikaanse tijd kunnen zijn, dan was het hier zes uur 's ochtends geweest. Ik was al vroeg wakker en heb toen even gekeken maar helaas stond het nog niet online."

Na zeker te zijn van een goede wifi-verbinding was het om 09:00 uur dan eindelijk zover: bij Danny kon de tv aan voor het vierde seizoen House of Cards.

Maar wat is toch de kick van al die delen achter elkaar kijken? "Je krijgt alles in één keer te zien. Ik vind het fijn om op die manier zo'n serie te volgen." Als ik vanmiddag om een uur of vier door de supermarkt loop en om me heen kijk, zie ik alle mensen waarvan ik weet dat ze nog niet weten hoe het afloopt. Ik weet dat dan al wel - ook de cliffhanger naar seizoen vijf."

Voor Danny begon de voorbereiding op vandaag al aan het einde van het vorige seizoen vorig jaar. Ook toen was het binge-watchen geblazen. "Sindsdien volg ik de trailers en teasers die online komen. Ook hou ik bij wat Kevin Spacey doet - ik vind hem sowieso een fantastische acteur."

Deel artikel: