Een schoonmaker in de trein

Wekdienst van 15 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Lokaal kan het glad zijn. In het zuidoosten valt nog wat natte of droge sneeuw. Later bijna overal droog en wat zon. Het wordt maximaal vijf graden. Morgen veel zon en ongeveer drie graden.

Wat heb je gemist?

Vorig jaar gingen 24.000 jongeren op middelbare scholen en ROC's zonder diploma weg, Dat zijn er 1200 minder dan een jaar eerder. Het aantal schoolverlaters daalt al langer. In 2002 gingen er nog 71.000 jongeren zonder diploma van school. Volgens minister Bussemaker komt dat vooral doordat scholen en gemeenten steeds meer samenwerken:

Bussemaker over schooluitval

Dat gebeurt buiten de spits, onder meer op de trajecten Den Helder-Nijmegen, Alkmaar-Maastricht en Amsterdam-Dordrecht. Volgens de NS worden reizigers zich zo meer bewust van de rommel in de trein en zullen ze minder snel een lege koffiebeker of servetjes achterlaten.

Regisseur Nina Gantz kreeg een Bafta voor haar korte animatiefilm Edmond. De Bafta's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen.

Hoe kun je meeleven met een mannetje van wol dat zó veel van zijn vrienden houdt, dat hij er stukjes van opeet? Dat was volgens Gantz de uitdaging. Gantz maakte de film voor haar opleiding in Londen. Ze heeft er al tientallen prijzen voor gekregen.

Verder vandaag...

Het is erop of eronder voor V&D vandaag. De eigenaren beslissen of ze met de baas van CoolCat in zee willen gaan en een doorstart gaan maken met een deel van winkels. Ze komen vanochtend om 09.00 bij elkaar om daarover te praten. Als het niet lukt is er nog een andere partij geïnteresseerd, Hudson's Bay. Maar dan blijven er waarschijnlijk nog minder winkels over. Komt er vandaag geen duidelijkheid, dan gaan de winkels morgen dicht.

Deel artikel: