Liggen op de avenue in New York

Even lekker gaan liggen op 5th Avenue

Berichten over slachtoffers van verkeersongelukken en stroomuitval ten spijt; New York is voor wandelaars op dit moment één grote speeltuin. Door de enorme sneeuwval, door sommigen al 'Snowmageddon' gedoopt, gold er tot vanmiddag een verbod om met de auto de straat op te gaan. Daardoor ontstonden unieke situaties: uitgestorven verkeersaders worden nu eens niet door yellow cabs in beslag genomen, maar door dagjesmensen en toeristen.

Even gaan liggen op de drukste verkeersader

"Het was heel leuk om te zien wat er gisteren gebeurde", aldus Angela Barbier. Ze is met haar ouders een paar dagen in New York met vakantie en kwam midden in de sneeuwstorm terecht. "Opeens konden we op de drukste kruispunten lopen, zitten en liggen."

In korte tijd viel in New York zo'n 70 centimeter sneeuw; een recordhoeveelheid. Op sociale media doken al snel video's op van New Yorkers die op allerlei manieren van de nood een deugd maken. Zo konden kinderen sleetje rijden van de Brooklyn Bridge en werd er zelfs gesnowboard achter een politiewagen.

Afgelopen donderdag was er op Times Square nog geen vlok sneeuw te bekennen

'We komen niet ver'

Angela was naar eigen zeggen goed op haar reis voorbereid, met genoeg warme kleding. Toch is de muts die ze droeg niet genoeg om haar warm te houden. "Heel lang buiten blijven kunnen we niet, want het is wel heel koud. We komen ook niet ver de stad meer in nu. We moeten vooral bij het hotel in de buurt blijven, wat gelukkig op een mooie locatie staat."

Tot dit weekend was er nog geen vlok sneeuw te bespeuren in New York - zo is ook te zien op de foto's van Angela. "Gelukkig hebben we al veel gezien." Want al komen ze niet ver, ze maken er het beste van. "Gisteren zijn we tijdens de sneeuwbui naar Central Park geweest. Ik kreeg behoorlijk veel sneeuw in het gezicht en dat was niet echt fijn. Toch zag het er wel heel mooi uit allemaal."

Maar zaterdag zag Central Park er heel anders uit.

Intussen is de ergste sneeuwval voorbij en wordt er hard gewerkt om de wegen weer begaanbaar te maken voor de aanstaande werkweek. "Je ziet dat veel mensen bezig zijn hun eigen straat schoon te vegen. Ook wordt er gezorgd dat er straks weer auto's kunnen rijden - dat kon gisteren niet."

Angela verwacht wel haar vlucht terug te kunnen halen. "Nu is er nogal wat vertraging, maar wij vliegen morgen. De verwachting is dat we gewoon terug naar huis kunnen."

Deel artikel: