Jakarta in de wekdienst

Wekdienst van 14 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, opgelet op de weg: het KNMI waarschuwt voor gladheid in het noorden, oosten en midden van het land. Overdag van tijd tot tijd neerslag, mogelijk landinwaarts ook sneeuw. Het wordt 3 tot 6 graden. In de avond is er kans op onweer.

Wat heb je gemist?

In de hoofdstad van Indonesië zijn een aantal aanslagen geweest. Er zijn zeker zeven doden gevallen, onder wie vier terroristen. Een Nederlandse VN-medewerker raakte zwaargewond. De daders vielen onder meer een shopping mall en en gebouw van de VN.

Beelden van de explosies in Jakarta

In de Verenigde Staten is iemand vandaag 1,5 miljard dollar rijker. De jackpot van de Powerball-loterij was tot recordhoogte opgelopen en de loterij-gekte was groot de afgelopen dagen. De kans dat je de hoofdprijs won was 1 op 292,2 miljoen. Wie de grote winnaar is, is nog niet bekend - het enige wat we weten is dat hij of zij in een buitenwijk van Los Angeles woont. Voor de winkel waar het winnende lot werd verkocht, komen duizenden mensen samen.

Bij het asielzoekerscentrum van Dronten is vannacht één persoon gewond geraakt bij een vechtpartij. De man is in zijn buik gestoken. Bij de vechtpartij waren meerdere mensen betrokken. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield één persoon aan en zoekt naar nog meer verdachten.

Verder vandaag...

Worden de nominaties van de Oscars bekendgemaakt. Ze worden dit jaar voor de 88ste keer uitgereikt. Hoog op de favorietenlijst staan films als Carol, Steve Jobs, Creed, The Revenant en The Martian. En gaat Leonardo DiCaprio dit jaar dan eindelijk het gouden beeldje winnen? Later vandaag weet hij of hij kans maakt.

Leonardo DiCaprio

Deel artikel: