EPA

We zochten massaal naar David Bowie

Space Oddity, Under Pressure, Let's Dance, Changes. Met een carrière zo lang als die van David Bowie kan het lastig zijn om het 'beste' nummer te kiezen. Google maakt dat een stukje simpeler: we zochten vandaag het meest naar Heroes uit 1977.

Na Heroes is ook Lazarus erg populair als zoekterm. Dat nummer staat op de plaat die Bowie twee dagen geleden uitbracht. Sommige teksten lijken, met de wijsheid achteraf, een afscheid van Bowie met zinnen als 'Look up here, I'm in heaven' en 'This way or no way, you know I'll be free'.

Op dit moment wordt er in Groot-Brittannië het meest gezocht naar David Bowie. Ook zijn ex-vrouw Angela Bowie is een populaire zoekterm. Zij zit in Celebrity Big Brother en wist in eerste instantie nog van niks.

Spotify

Toch zoeken we vooral naar de overleden muzikant om nog even te luisteren. Op Spotify was Bowie altijd al een goed beluisterde artiest, met miljoenen streams van nummers zoals Under Pressure (65 miljoen streams) en Space Oddity (31 miljoen streams).

Vandaag steeg het aantal streams van Bowie wereldwijd met 2700 procent. De muziekdienst maakte vandaag ook een speciale afspeellijst: die heeft inmiddels zo'n 60.000 volgers.

Deel artikel: