Gladheid

Wekdienst van 7 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Later vanochtend vanuit Zeeland regen, die gaat in het noorden over in ijzel of natte sneeuw. Aan de kust gaat het flink waaien. Door die wind wordt het ook iets minder koud: twee tot negen graden.

Wat heb je gemist?

Het KNMI heeft voor Friesland, Groningen en Drenthe ook vanmorgen nog code rood in stand gehouden. De waarschuwing voor extreme gladheid zou gisteravond aflopen, maar het is lokaal nog zo glad dat het weeralarm van kracht blijft. Rijkswaterstaat raadt af de weg op te gaan. Er wordt op snelwegen gestrooid; op binnenwegen kan het nog spekglad zijn.

IJzel in Groningen

De Chinese beurzen zijn een half uur na de opening stilgelegd, omdat de koersen flink onderuit gingen. De snelle daling kwam na een aanpassing van de koers van de Chinese munt. Om paniekaankopen te voorkomen werd de handel automatisch stilgelegd. Dit gebeurde maandag ook al.

De beurzen in China moesten weer worden stilgelegd om paniek te voorkomen.

De film Star Wars: The Force Awakens is hard op weg het grootste filmsucces ooit te worden. Na vannacht is het de film met de hoogste omzet ooit. Het oude omzetrecord van ruim 760 miljoen dollar van Avatar in 2009, sneuvelde.

Verder vandaag...

In Parijs wordt vandaag op meerdere plekken de aanslag op Charlie Hebdo herdacht. Een jaar geleden werden op de redactie van het tijdschrift twaalf mensen doodgeschoten, vooral cartoonisten. Een dag later werden de twee islamitische terroristen gedood. Zondag is er een grote herdenking in Parijs.

Deel artikel: