Vandaag is volgens Amerika's grootste datingsite Match.com dé dag om online te gaan daten. Niet omdat zij dat willen, maar omdat heel veel mensen vandaag het internet opduiken om het geluk in de liefde te vinden. Drie keer raden waar dat door komt.
Inderdaad: het nieuwe jaar, en de goede voornemens. Voor heel veel mensen is een kerstdiner met wéér die vraag waarom je toch nog single bent een reden om zich op 3 januari aan te melden op een datingsite.
"Dat is al jaren zo", zeggen ze bij de datingsites die we spraken. "Twee keer zo veel mensen als normaal bezoeken de site vandaag", zegt Erik van Relatieplanet. "En nog eens twee keer zo veel mensen nemen een abonnement."
Dat herkennen ze ook bij Lexa en Pepper, twee andere grote datingsites. "De eerste zondag is inderdaad de drukste dag", zeggen ze bij Pepper. "We hebben drie keer zoveel aanmeldingen als op een normale zondag. De hele maand januari is drukker dan normaal, wel twee keer zoveel aanmeldingen."
Die drukte heeft alles te maken met goede voornemens, zegt datingdeskundige Marjolijn Antheunis. "Met kerst zijn singles extra eenzaam, en besluiten dan in het nieuwe jaar op zoek te gaan naar een nieuwe partner."
Maar ja, een nieuwe partner Google je niet zomaar even, dus wordt het een datingsite. "Die toename in deze periode zien we al jaren, zeker nu het taboe op datingsites en apps zoals Tinder afneemt. Zeker in Amerika, waar iets van 8 op de 10 van de singles actief is of was op een datingsite of -app. Online daten is niet meer raar."
Geen versoepelingen, wel voorbereidingen voor over drie weken
Als de cijfers dalen, wil het kabinet over drie weken de terrassen en het hoger onderwijs weer openen. De avondklok wordt verlengd tot 30 maart.
Amerikaanse Senaat stemt in met coronasteunpakket van Biden
Er wordt 1900 miljard dollar uitgetrokken om Amerikanen te helpen. Over het plan moet nog in het Huis van Afgevaardigden gestemd worden. De Democraten hebben daar een krappe meerderheid.
Brexiteer Nigel Farage stopt als leider van Reform UK en verlaat de politiek
De drijvende kracht achter de brexit zegt nu via (sociale) media invloed te willen uitoefenen op de publieke opinie.