R. Kelly

R. Kelly loopt weg na vragen over verkrachting

De Amerikaanse zanger R. Kelly is weggelopen bij een live interview na vragen over beschuldigingen van verkrachting uit het verleden. De interviewster van de Huffington Post, Caroline Modarressy-Tehrani, vroeg er meerdere keren naar, maar een zichtbaar geïrriteerde R. Kelly had geen zin om antwoord te geven.

"Als je aan R. Kelly denkt, is het denk ik moeilijk om niet te denken aan de meerdere rechtszaken, de vele beschuldigingen en aan seks met minderjarigen", zei de interviewster. "Wat zeg je tegen de mensen die daar moeite mee hebben?"

Kelly antwoordde een aantal keer met "F*ck that", maar meestal praatte hij door de vragen heen. Na ruim een kwartier stond de zanger op en liep kwaad weg. "Ik ben hier niet voor een kruisverhoor of een getuigenverklaring."

Fans van de zanger konden via Twitter vragen indienen en opmerkingen plaatsen. In één van de tweets stond: "Ik zou de muziek van R. Kelly zeker opzetten bij een barbecue, maar ik zou hem niet op mijn kinderen laten passen."

R. Kelly werd in 2002 aangeklaagd wegens seks met een 14-jarig meisje en het maken van video-opnames. Na een slepende rechtszaak is hij vrijgesproken.

Ook trouwde hij met de inmiddels overleden zangeres Aaliyah toen zij nog maar 15 jaar oud was.