Benito Raman

AA Gent-speler door het stof om 'alle boeren zijn homo's'

AA Gent-aanvaller Benito Raman zal de komende tijd de wedstrijden van zijn ploeg vanaf de tribune moeten bekijken. De club heeft hem voor onbepaalde tijd geschorst, omdat hij na de overwinning op KV Kortrijk het publiek opzweepte "alle boeren zijn homo's" te scanderen.

De leus slaat op aartsrivaal Club Brugge, die door supporters van andere clubs neerbuigend 'boeren' wordt genoemd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Na de wedstrijd moest de aanvaller het in voetbalpraatprogramma's, in kranten en op Twitter ontgelden.

Het is niet voor het eerst dat Raman zichzelf in de nesten werkt. Hij stond al bekend als het 'enfant terrible' van de club. Zo is hij al eens tijdelijk uit de selectie gezet door een 'snookerincident' en ruziet hij openlijk met zijn trainer bij een wissel.

Dat het niet de eerste keer was, realiseert zijn werkgever zich ook. In een officiële verklaring laat AA Gent het volgende weten: "Om Benito te helpen bij de verdere uitbouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbezonnenheid, te voorkomen."

Zelf is de aanvaller schuldbewust en bood hij direct na de wedstrijd zijn excuses aan. Ook heeft hij aangeboden in gesprek te zullen gaan met jonge lgbt'ers.

In het verleden bleek al vaker dat het niet altijd verstandig is om voetballers in de emotie een microfoon in de handen te duwen. In zijn tijd bij ADO Den Haag kreeg aanvaller Lex Immers eenzelfde soort storm over zich heen toen hij in het supportershome de leus "wij gaan op Jodenjacht!" scandeerde.

Ik kan niet meer naar Rotterdam.

Jan Vertonghen

Ook toenmalig Ajax-verdediger Jan Vertonghen weet hoe zijn landgenoot Benito Raman zich moet voelen. Bij de huldiging na de bekerwinst riep hij "het zijn maar kutkakkerlakken!" in de microfoon, als verwijzing naar aartsrivaal Feyenoord. Ook Vertonghen moest flink ​door het stof.

Deel artikel: