1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS

Wekdienst: brand, Duitsland, Mekka en klimaatakkoord

Goedemorgen,

welkom bij je zondag! Vandaag in het zuiden nog lichte regen, in het noorden af en toe wat zon. Het wordt een graad of 8.

Zwembad in Julianadorp verwoest door brand 

Zwembad Julianadorp in de as gelegd

Een grote brand heeft een zwembad in Julianadorp, bij Den Helder, verwoest. De brand brak vannacht uit, de brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. 

Er was niemand in het gebouw aanwezig, wel is er veel rook vrijgekomen. Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen uitbreken.

'Vrouw in gemeenteraad Mekka' 

Zeker vier Saudische vrouwen hebben gemeenteraadszetels gewonnen bij de historische verkiezingen van gisteren. De voor moslims heilige stad Mekka krijgt voor het eerst een vrouw in de gemeenteraad, net als in de steden Tabouk en Ihsaa.

Het was de eerste keer dat vrouwen mochten stemmen en zich verkiesbaar mochten stellen. In totaal hadden zich 978 vrouwen kandidaat gesteld voor een zetel, samen met 6000 mannelijke kandidaten. 

Man overleeft balk door voorruit

Een automobilist uit Californië heeft vrijdag ternauwernood een bizar ongeluk overleefd. Een enorme stalen balk doorboorde zijn voorruit, maar miste hem net.

De man liep slechts een schrammetje op, zegt een woordvoerder van de brandweer. 

Agenten gewond bij rellen in Duitsland 

Demonstratie in Leipzig loopt uit de hand

Bij rellen in de Duitse stad Leipzig zijn tientallen politieagenten gewond geraakt. Extreem-linkse demonstranten vielen de agenten aan en gooiden met stenen en vuurwerk.

De demonstranten hadden zich verzameld om een manifestatie van rechtse organisaties in de stad te verstoren. Volgens de politie waren er zeker duizend linkse demonstranten.

Klimaatakkoord in Parijs aangenomen

Klimaatakkoord bereikt, wereldleiders jubelen

Alle deelnemers aan de klimaatonderhandelingen in Parijs hebben gisteravond ingestemd met het nieuwe klimaatakkoord. 200 deelnemende landen zijn het eens geworden over maatregelen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Hier vind je de hoofdpunten van het akkoord, dat ambitieus is, maar volgens milieu-organisaties gaat het nog niet ver genoeg. Desondanks gooiden wereldleiders letterlijk de handjes in de lucht.

Deel artikel: