Hierdoor hoef je geen collega's meer toe te voegen op Facebook

Je hoeft straks niet meer 'verplicht' je collega's op Facebook toe te voegen. Het sociale netwerk krijgt namelijk een zakelijk broertje: Facebook At Work, zo kun je je privé-account privé houden. Die nieuwe variant is binnen enkele maanden beschikbaar, meldt het bedrijf aan Reuters.

Facebook At Work is ontwikkeld voor bedrijven en zorgt ervoor dat werknemers makkelijker via de chat met elkaar kunnen communiceren. Op die manier hoef je niet de hele tijd heen en weer te mailen met collega's.

Voor Facebook is het een goede manier om bedrijven aan zich te binden.

Nando Kasteleijn, techredacteur

In principe is de dienst gratis, maar bedrijven kunnen ook een paar euro per maand betalen. In ruil daarvoor kunnen ze bepaalde statistieken inzien en klanten gemakkelijker helpen via Facebook.

"Door die klantenservice-functie kun jij via Messenger dan misschien wel heel eenvoudig via de chat je vlucht overboeken", zegt techredacteur Nando Kasteleijn. "Het is voor Facebook een goede manier om bedrijven aan zich te binden."

Geen Candy Crush

De privé- en zakelijke variant van Facebook gaan veel op elkaar lijken. Er is gewoon een newsfeed en je kunt dingen liken. Je kunt alleen niet Candy Crushen, of andere spelletjes spelen. En je moet een nieuw profiel aanmaken.

Nu kunnen alleen bedrijven nog op Facebook At Work. Volgens Facebook zijn al meer dan driehonderd bedrijven Facebook At Work aan het testen, waaronder Heineken en de Royal Bank of Scotland. Als de dienst is gelanceerd, kunnen alle bedrijven er gratis mee aan de slag.

Deel artikel: