Fan door Wikipedia-stunt backstage bij zijn favoriete artiest

Backstage bij je favoriete artiest? Een droom van velen en zeker niet makkelijk. Toch kreeg een Australische jongen het voor elkaar, door aan de Wikipedia-pagina van het elektronische muziek-duo Peking Duk 'te sleutelen'. Hij paste het zo aan dat hij zelf op de pagina vermeld stond als familielid.

Eenmaal bij het concert aangekomen liet hij op z'n telefoon de aangepaste pagina aan de beveiliging zien en zo werd hij doorgelaten. "Eén van de promotors belde dat onze stiefbroer backstage zou komen", vertelt Adam Hyde aan de BBC.

We waren verbaasd en ook geïntrigeerd toen we een jonge gast de kamer binnen zagen komen.

Adam Hyde in een reactie aan Newsbeat

Toen de jongen vertelde wat hij had gedaan om langs de beveiliging te komen, waren de mannen van Peking Duk al snel om. De stunt viel in de smaak en ze noemden hem "the definition of a legend".

"Hij was echt een coole gast, helemaal niet 'creepy' en hij was relaxter dan we ooit hadden verwacht voor iemand die op zo'n manier backstage komt."

In Nederland deed Jasper Demollin van het tv-programma Streetlab dit jaar ook een poging om backstage te komen bij zijn favoriete band The Kooks. En met succes. Hij deed zich voor als een crewlid en liep zo naar binnen met de zanger van de groep.

Deel artikel: