Instagram/Seb_Snow

Deze man overleefde 9/11 én het bloedbad in Bataclan

Een 36-jarige Amerikaan werd vorige week vrijdag in Parijs in zijn been geschoten tijdens het concert van de Eagles of Death Metal. Hij wist te ontkomen toen de schutters hun geweren herlaadden. En dat was niet de eerste keer dat hij aan de dood ontsnapte.

Toen op 11 september 2001 het eerste vliegtuig zich in het World Trade Centre boorde liep hij net langs, op weg naar een werkafspraak.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Parijs

In het theater raakte hij gewond, maar wist naar de uitgang te kruipen. "Ik hield me voor dood. Toen ik hoorde dat ze de kalasjnikovs herlaadden, kroop ik een stukje verder naar de deur." vertelt Matthew aan de Franse krant Le Monde. "Stukje voor stukje kwam ik dichterbij. Eenmaal buiten voelde ik dat iemand me optilde. Ik hield m'n ogen dicht en kon alleen maar denken: dit is een engel."

Le Monde
De journalist van Le Monde maakte foto's vanuit zijn appartement, voordat hij Matthew redde

Die engel, dat was een journalist van Le Monde. Hij woont tegenover het theater en sleepte Matthew zijn appartement in. Terwijl hij dat deed, werd hij zelf in zijn arm geschoten. "Maar ik kon hem niet voor mijn ogen dood zien gaan".

Samen wachtten ze in het appartement, omdat niemand naar buiten mocht van de politie. Uren later werden ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze beiden werden geopereerd.

NOS
Advies van de politie in Parijs tijdens de aanslagen.

New York

Le Monde vroeg Matthew ook naar 9/11: "Ik sprintte half Manhattan door. Ik was op weg naar een werkbespreking en liep door de straat waar de Twin Towers stonden, net toen het vliegtuig van United Airlines in de eerste toren vloog. Maar wat ik in Parijs meemaakte, was duizend keer erger."

Als de mannen volledig hersteld zijn, gaan ze samen een borrel drinken. "Of nou ja, een borrel, waarschijnlijk gewoon de hele fles."

Deel artikel: