Een finalist sleutelt tijdens de finale aan een Formule 3-auto

21-jarige mag stage lopen in de Formule 1

Twaalf automonteurs streden vandaag voor een niet alledaagse stage: een plek bij het Williams Formule 1-team. De 21-jarige Ludo Verseveld is de gelukkige winnaar en gaat een week aan de slag bij het team. Als afsluiter mag hij ook mee naar Grand Prix van Abu Dhabi.

"Ik zag de vacature voorbijkomen en dacht: waarom niet?", zegt Ludo. "Het is echt een droomstage voor mensen in de autotechniek. Al van jongs af aan vind ik de techniek interessant. Ik ben er echt heel blij mee."

Williams is niet bepaald het minste team; op dit moment staat het derde (van de tien teams) in de Formule 1.

In totaal hadden 2300 mensen zich aangemeld voor de stage. De afgelopen maanden zijn er selectierondes gehouden en is uit elke provincie een finalist gekozen. De twaalf finalisten streden vandaag op het circuit van Zandvoort om de stageplek.

Ze moesten de voorvleugel van een Formule 3-auto vervangen, banden verwisselen en een storing zoeken en verhelpen.

  • Randstad
    De bandenwissel
  • Randstad
    Finalisten vervangen de spoiler

Met de competitie en stageplek wil het organiserende uitzendbureau laten zien hoe interessant technische beroepen zijn. "Het is een heel mooi vakgebied om in te werken", zegt Suzan Bloemscheer van Randstad. "Maar op dit moment is er een groot tekort aan technische mensen. Daarom willen we laten zien hoe interessant techniek is."

Ludo heeft zijn beroepskeuze in ieder geval al gemaakt: "Ik hoop dat ik een goede indruk achterlaat en kan altijd nog vragen of ze een vacature hebben openstaan."

Deel artikel: