Trein naar Den Haag rijdt per ongeluk naar Rotterdam

"Wie bij Prorail zat hier te slapen?", vraagt Jan-Willem Wesselink op Twitter. Hij is een van de reizigers die vanochtend op de trein van Enschede naar Den Haag stapten, maar eindigde in Rotterdam.

De trein nam na Gouda een verkeerde wissel, waarna hij niet anders kon dan naar de havenstad rijden. "Meest bizarre fout van NS die ik ooit heb meegemaakt", zegt Wesselink.

De trein zat volgens reiziger Kees van Drunen helemaal vol. "Toen we de mededeling kregen dat we naar Rotterdam gingen, reageerden sommigen wel bozig. Ik was vooral verbaasd. "

De trein reed uiteindelijk via Rotterdam alsnog door naar Den Haag, via Schiedam en Delft. Hoewel hij een half uur te laat was op zijn afspraak, kan Van Drunen wel om de blunder lachen. "Je maakt weer wat mee vandaag."

Mensenwerk

Hoe deze foute wissel kon gebeuren? "Het blijft mensenwerk", reageert NS op Twitter. Prorail, die over de wissels gaat, zegt dat er een foutje is gemaakt bij de verkeersleiding. "Daardoor kregen reizigers een rondje van de zaak. Dat was niet de bedoeling." Volgens de spoorbeheerder komen dit soort foutjes bijna nooit voor.

De verkeerde wissel heeft volgens Prorail niet tot gevaarlijke situaties geleid, omdat hij op een spoor kwam waar de seinen al op groen stonden. "Daardoor kon de trein alsnog vrij snel doorrijden en hoefden reizigers niet over te stappen op Rotterdam. Toch blijft een half uur vertraging natuurlijk vervelend", zegt een woordvoerder.

Deel artikel: