dildo wapen

Studenten protesteren met dildo's tegen wapens

"Alle dildo's verzamelen". Dat is het motto van een aantal studenten aan de Universiteit van Texas. Zij zijn van plan om volgend jaar met grote dildo's aan hun tassen naar de campus in Austin te komen om zo te protesteren tegen een nieuwe wapenwet. Door die wet mogen studenten in Texas vanaf 2017 overal wapens dragen, dus ook in collegezalen.

Waarom dan dildo's?

Dat weet Jessica Jin: zij nam het initiatief tot het dildoprotest door een Facebook-pagina op te richten. In tegenstelling tot wapens, zijn "obscene voorwerpen" volgens de campusregels namelijk wél verboden. Op Twitter gaat haar actie rond onder #cocksnotglocks.

Waarom wapens in collegezalen?

De wapenwet die dat mogelijk maakt, is niet zonder slag of stoot aangenomen. Voorstanders zeiden dat iedereen het recht moet hebben om zich te kunnen verdedigen in het geval van een shooter op de campus. Tegenstanders vinden dat niet iedereen met een wapen kan omgaan. In het geval van een schietpartij zou dat alleen maar voor meer chaos zorgen.

Een economieprofessor op de universiteit heeft al aangekondigd op een andere universiteit te gaan werken, omdat hij denkt dat de kans op een schietpartij in Texas alleen maar groter wordt door de wet. De discussie loopt zelfs zo hoog op, dat organisator Jessica doodsbedreigingen krijgt.

De afgelopen dagen werd Amerika opgeschrikt door schietpartijen in Oregon, Texas en Arizona. Naar aanleiding van Oregon, waarbij negen doden vielen, deed president Barack Obama opnieuw een oproep voor strengere wapenwetten.

Dildoprotest

Inmiddels hebben duizenden mensen in Texas aangegeven mee te doen met het dildoprotest, dat op de eerste collegedag in het volgende studiejaar moet plaatsvinden. Jessica schrijft dat ze nog op zoek is naar een verkoper die de prijzige megadildo´s wil sponsoren.

Deel artikel: