Reddit start nieuwssite, maar je kunt er niet reageren

Het bekende discussieplatform Reddit heeft sinds vandaag een eigen nieuwswebsite : Upvoted. Maar waar op Reddit gebruikers de interessantste verhalen selecteren, wordt dit op Upvoted gedaan door een groep van zo'n tien redacteuren. Je kunt er zelfs niet eens reageren. Wie wil discussiëren, wordt doorgelinkt naar Reddit.

Upvoted brengt verhalen, infographics, illustraties, video en podcasts over onder meer nieuws, sport, dieren en lifestyle. Elke dag verschijnen er zo'n 20 actuele artikelen. Het klinkt bijna als elke willekeurige nieuwssite.

Toch is het voor Reddit de nieuwe manier om geld te gaan verdienen. Het grootste forum ter wereld (200 miljoen unieke bezoekers per maand) kan namelijk maar moeilijk adverteerders vinden, omdat er naast serieuze zaken als nieuws, ook veel racistische en beledigende dingen te vinden zijn. Er zijn maar weinig serieuze bedrijven die daar hun handen aan willen branden.

Experiment

Upvoted is een experiment om de onderwerpen van het forum om te zetten in nieuws. Nu nemen andere nieuwsorganisaties vaak de verhalen over, maar ziet Reddit zelf daar te weinig van terug. Bovendien wordt nergens meer verwezen naar de gebruiker die het bericht origineel plaatste.

Dat wil Reddit met Upvoted oplossen. "We denken dat de verhalen van onze gebruikers verteld moeten worden, maar zij moeten wel centraal blijven staan", zegt Vickie Chang, die het team redacteuren aan gaat sturen, tegen Wired.

Deel artikel: