Een screenshot uit de video

Blote borsten voor gratis bier?

Ben je vrouw, houd je van gratis bier en heb je er geen problemen mee om in ruil hiervoor je blote borsten aan de wereld te laten zien? Dan kun je binnenkort bij café Ruig in Amsterdam terecht. In de bar krijg je je biertje gratis als de barman een foto van je blote borsten mag maken.

De foto houdt hij niet zelf maar stuurt hij, zoals hij zelf zegt, via een app door naar de internationale pornosite Pornhub die 'm publiceert. In ruil hiervoor zou het café 'titcoins' krijgen. "Deze kunnen worden omgeruild voor geld. We kunnen er in principe aan verdienen, maar het merendeel van de opbrengst gaat naar een goed doel", vertelt Tjeerd Ros, eigenaar van café Ruig.

Het is natuurlijk goede pr voor de zaak, maar hij vindt vooral het idee mooi dat de opbrengst naar een goed doel gaat. "We hadden Pink Ribbon in Amerika in gedachten, maar zij hebben nog niet gereageerd dus we gaan snel op zoek naar een ander doel."

Overigens staat het idee van een bar vol met dames en blote borsten Tjeerd ook wel aan. "Als het straks storm loopt, dan moeten we wel even met Pornhub gaan praten over de opbrengst."

We hebben het al wel eens over de 'pikcoin' gehad, een gratis biertje in ruil voor een foto van je geslachtsdeel.

Tjeerd Ros, eigenaar van café Ruig

Vrouwen hoeven niet perse met hun gezicht op de foto. "Het mag anoniem", verzekert Tjeerd ons. En ze mogen zo vaak als ze willen.

De mannen hebben pech: zij krijgen geen gratis bier in ruil voor een foto van hun blote bast. "We hebben het al wel eens over de 'pikcoin' gehad, een gratis biertje in ruil voor een foto van je geslachtsdeel, maar of dat er echt gaat komen weten we nog niet", aldus Tjeerd.

App niet te vinden

Het is wel opmerkelijk dat de titcoin app niet te vinden is in de appstore. Ook zegt een woordvoerder van Pornhub tegen nieuwssite VICE dat ze niks weten van een samenwerking met het Amsterdamse café.

Het is dus maar de vraag of het gratis bier- en tietenfeestje geen grote pr-stunt is, hoewel deze wel gepland staat op 24 oktober.

Deel artikel: