NOS Op 3
EPA

Na een drugsverslaving, rijden onder invloed, illegaal vuurwapenbezit en een klopjacht vanwege een moord is John McAfee toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wil president van de Verenigde Staten worden. Al het papierwerk is op orde.

McAfee, die een fortuin verdiende met de virusscanner die ook bij jouw ouders op de pc staat, noemt zichzelf op Twitter een excentrieke miljonair. 20 jaar geleden verkocht hij zijn virusscanner en gaf daarna miljoenen dollars uit aan van alles en nog wat: yoga, lichtgewichtsvliegtuigjes en alternatieve geneeswijzen. Ook is hij volgens technologie-site Gizmodo jaren verslaafd geweest aan 'badzout', een synthetische drug.

The Cyber Party

McAfee richt zijn eigen partij, The Cyber Party, op om mee te kunnen doen aan de verkiezingen. Het speerpunt van zijn campagne wordt het 'technologisch analfabetisme' van de overheid, van smartphones tot militaire communicatiehardware. McAfee hintte op Twitter al de hele week op een kandidaatschap en zei tegen technologietijdschrift Wired dat zijn adviseurs hem 'pushten om mee te doen'.

Over zijn concurrenten Donald Trump en Hillary Clinton maakt McAfee zich geen zorgen. Hij prees Clinton "omdat ze het al zo lang met Bill uithoudt" en het eerste wat hij Trump zou vragen in een debat is "what's with the hair?". Wel vindt hij ze beide "heel slim".

In 2012 werd McAfee verdacht van de moord op zijn Amerikaanse buurman in Belize, waarna hij drie weken op de vlucht was en werd opgepakt in Guatemala. Niet voor verdenking van moord, maar voor het illegaal binnenkomen van het land. 

Hij werd uiteindelijk vrijgelaten en keerde terug naar de VS. Na twee jaar rust rondom McAfee werd hij vorige maand gearresteerd in de Amerikaanse staat Tennessee voor rijden onder invloed en bezit van een vuurwapen.

STER reclame