Goedemorgen

Wekdienst: Joost Zwagerman, VUmc en Tom Dumoulin

Goeiemorgen! De dag begint grijs met hier en daar mist, dus pas op. In de loop van de dag wordt het zonnig en droog. Vanmiddag is het 18 tot 20 graden. Ook morgen en overmorgen zonnig, droog en zo'n 20 graden

Wat heb je gemist...

Joost Zwagerman (1963 - 2015)

Met verbazing en verslagenheid is gereageerd op het overlijden van schrijver Joost Zwagerman, die een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant, waarvoor Zwagerman werkte, noemt het een groot verlies. In de eerste plaats voor zijn naasten, maar ook voor de literatuur en voor de kranten "waar Joost zo prachtig voor heeft geschreven".

Joost Zwagerman was 51 jaar.

Alle patiënten VUmc overgeplaatst

Personeel van het VUmc stond op straat nadat er een waterleiding was gesprongen

Alle 339 patiënten van het VUmc in Amsterdam zijn verhuisd. Tegen 23.30 uur waren de laatste patiënten overgeplaatst. De evacuatie was nodig omdat de kelders van het ziekenhuis waren ondergelopen met water.

Vandaag bekijkt het VUmc hoe groot de schade is. Wanneer het ziekenhuis weer open kan is niet duidelijk, zegt Wouter Bos, die tegenwoordig de bestuursvoorzitter van het VUmc is.

Ontslag voor journalist die trapt naar vluchtelingen

De man viel bovenop het kind nadat de cameravrouw hem ogenschijnlijk liet struikelen

In Hongarije is een cameravrouw ontslagen die vluchtelingen heeft geschopt en getrapt. Een Duitse RTL-verslaggever plaatste een video op Twitter, waarop is te zien dat de vrouw een man met een kind in zijn armen laat struikelen. De man valt bovenop het kind. Andere beelden laten zien dat de cameravrouw trappende bewegingen maakt naar vluchtelingen.

De vrouw werkte voor de zender N1TV, die nauwe banden heeft met een extreem-rechtse partij.

Verder vandaag...

Tom Dumoulin staat voor de belangrijkste race in z'n leven: de wielrenner kan met een hele goede tijdrit in de Ronde van Spanje de rode leiderstrui pakken. En met nog een paar etappes te gaan, kan hij de eerste Nederlander sinds 1980 worden die een van de drie grote wielerrondes wint.

Dumoulin gaat op jacht naar topklassering Vuelta

En het Duitse luchtverkeer wordt een chaos vandaag. Piloten van luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan staken. Zeker duizend vluchten moeten geannuleerd worden, zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. Lufthansa denkt dat zo'n 140.000 reizigers er last van zullen hebben; zeven keer zoveel passagiers als gisteren.

Het is de dertiende staking van Lufthansa-piloten. Er komen bezuinigingen aan, die ten koste gaan van hun salarissen.

Deel artikel: