Companion

Met deze app loop je nooit meer eenzaam naar huis

's Nachts alleen naar huis lopen na een feestje kan eenzaam voelen, of zelfs een beetje onveilig. Met de nieuwe app Companion is het nu voor vrienden en familie mogelijk om je gezelschap te houden, zonder daar zelf de deur voor uit te moeten. Inmiddels zijn er al tienduizenden mensen die er gebruik van maken.

Het werkt zo:

Je voert dus de route in die je gaat afleggen en zendt een berichtje naar een of meerdere van jouw contacten. Die kunnen vervolgens op een interactieve kaart volgen of je dat stuk ook daadwerkelijk aflegt.

Als de gebruiker van de route afwijkt, valt, gaat rennen of plotseling zijn koptelefoon wordt losgetrokken, krijgt je 'companion' een melding. Ook komt er een knop in beeld waarin je moet aangeven of je 'OK' bent.

Als je daar binnen vijftien seconden niet op drukt, gaat er een hard geluidsalarm af om je eventuele belager af te schudden en verschijnt er een button om direct de politie te bellen. Ook je virtuele meeloper krijgt een knop om direct de hulpdiensten in te schakelen.

Companion

De app is bedacht door vijf studenten van de University of Michigan. Ze merkten dat veel mensen op de universiteitscampus het eng vonden om 's nachts alleen naar huis te lopen.

De app staat daarom ook direct in contact met de beveiliging van veel universiteiten in de Verenigde Staten. In Nederland werkt dit nog niet. Ook kan hier met de app niet direct naar 112 gebeld worden. De makers hopen dat binnenkort wel te realiseren.

Deel artikel: