Het Izgrev Aquapark

Mysterieus Macedonisch virus velt vakantiegangers

In plaats van lekker aan het zwembad liggen, komen tientallen Nederlandse vakantiegangers in Macedonië niet verder dan de wc. Een mysterieus virus heerst in een hotel in de buurt van de zuidelijke plaats Ohrid.

"In de ontbijtzaal zag ik maar enkele mensen aan tafels zitten. Allemaal Nederlanders. Toen ik vroeg wat er aan de hand was, bleek dat iedereen aan de diarree was en moet overgeven" zegt hotelgast Koen van Besouw (38), die vrijdag aankwam. "Gewoon tachtig procent van de Nederlanders in dit hotel is ziek op dit moment."

In elk gezin waarmee je praat zijn er zieken op dit moment.

Vakantieganger Koen van Besouw

Zijn twee kinderen van 12 en 9 werden zaterdagavond ziek en ook hij ontkwam er niet aan: "Zondag waren we zelf aan de beurt. Mijn vriendin en ik moesten zelf ook overgeven en waren flink aan de diarree. Het is gewoon niet leuk. We zijn inmiddels vier dagen verder en we hebben nog geen enkel moment van de vakantie kunnen genieten."

Koen en zijn kinderen

Reisorganisatie Corendon heeft ruim driehonderd Nederlandse toeristen in het hotel zitten, dat in totaal plek heeft voor zevenhonderd gasten. Maar bij hen hebben tot nu toe maar twintig mensen zich ziek gemeld. Die zijn allemaal behandeld door een arts tegen buikloop.

"Helaas is de oorzaak nog niet bekend, maar gezien de klachten vermoeden wij dat het te maken heeft met het aquapark." Vandaag stuurt de reisorganisatie twee werknemers naar hotel Izgrev om de situatie te bekijken en met de gasten te praten.

De rij bij de dokterspost wordt steeds langer

Sinds vanmorgen is er een dokterspost in het hotel. Daar staat al een rij bij de wachtkamer. "Die zit ook helemaal vol" zegt Koen, "en daarbuiten staan nog vijftien tot twintig mensen in de rij. Maar ja er wordt nu wel iets aan gedaan en er wordt erkend dat er een probleem is."

Deel artikel: