Noorse Vrij Veilig-campagne: penispak en gouden confetti

Een Vrij Veilig-campagne in Noorwegen maakt flink wat tongen los in. De ingrediënten? Een groot penispak, gouden confetti en nietsvermoedende mensen.

De rest moet je zelf maar kijken:

In Noorwegen gebruiken jongeren minder vaak een condoom en lopen veel meer mensen een soa op dan in andere Scandinavische landen. De Noorse variant van Soa Aids Nederland wil op deze manier jongeren aanmoedigen veilig te vrijen.

Zomerbaantje

Je zou denken dat rondlopen in dit penispak een van de meest waardeloze zomerbaantjes is. Niet voor de 19-jarige Philip van Eck, die uit honderden sollicitanten werd gekozen.

"Ik vond het hilarisch", zegt hij tegen Tønsberg Blad. "Er is niets beters dan anderen helpen door een lul te zijn." Met zijn 1.93 meter paste hij perfect in het pak en mede daarom werd hij uitgekozen.

Philip en zijn penispak waren tijdens het draaien van het spotje populair. "Het filmen was lastig, omdat voorbijgangers steeds selfies met de gigantische penis wilden", zegt Philip volgens The Local. "Ik voelde me bijna geïntimideerd."

Volgens het reclamebureau reageerde niet iedereen even enthousiast; vooral 30 plussers vinden het spotje banaal en idioot.

Deel artikel: