Een van de beroemdste internetkatten, Grumpy Cat

'Kattenfilmpjes kijken maakt gelukkig'

Kattenfilmpjes kijken is niet alleen leuk, het is ook goed voor je, bewijst een onderzoek van de Universiteit van Indiana. Volgens de onderzoekers zorgt het voor extra energie, een positievere instelling en minder negatieve emoties. Belangrijkste conclusie: het genot overtreft het schuldgevoel.

En daarom:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Je hoeft jezelf dus niet schuldig te voelen na het kijken van bovenstaand filmpje. Onderzoeker Jessica Gall Myrick stelt zelfs dat "als je de filmpjes kijkt om iets uit te stellen, dat juist kan helpen om moeilijke taken te overbruggen".

Kattenfilmpjes zijn bijzonder populair op YouTube. Tot en met 2014 werden er meer dan 2 miljoen van geüpload, en werden ze bijna 25 miljard keer bekeken. "We hebben allemaal wel een keer een kattenfilmpje gekeken", zegt Myrick. "Maar er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar waarom zoveel mensen dit doen en wel effect het op ons heeft."

Van alle kattenfilmpjes op YouTube, is deze met ruim 121 miljoen views het meest bekeken:

'Kleine' kanttekening: van de totaal 7000 respondenten noemt 96 procent zichzelf dierenliefhebber. Het onderzoek gaat dus wel over mensen die van zichzelf al van katten houden. Kattenhaters zullen dus nog even verder moeten zoeken naar nuttig uitstelgedrag op het internet.

Deel artikel: