Donald Trump kwam aan met de roltrap

De speech van presidentskandidaat Donald Trump was hilarisch

Donald Trump wil president worden van de Verenigde Staten. Dat kondigde de steenrijke vastgoedmagnaat vandaag aan in een van de grappigste speeches van een presidentskandidaat ooit. Lang was het, en doorspekt met uitspraken die je niet vaak hoort van iemand die de machtigste man van Amerika wil worden.

Om de sfeer even aan te geven, een paar dingetjes die The Donald er uit floepte tijdens zijn speech (hier kijk je die helemaal). We beginnen met de GROTE AANKONDIGING:

En een heel belangrijk punt dat Trump wilde maken is dat hij veel geld heeft. Door hemzelf bijzonder adequaat samengevat als: "Ik ben heel erg rijk." Hoe rijk, zo rijk:

Dat hij zo rijk is heeft - zoals hij niet naliet zelf te benadrukken - een groot voordeel. Hij hoeft geen geld op te halen.

Meer Trumpiaanse uitspraken: als je niet doorhebt dat de airco uitstaat in een kamer, hoe versla je dan IS?

Het was voor Amerika-watchers echt even genieten. De 69-jarige heeft wel eerder gezegd dat hij president wil worden, maar lijkt het nu echt te gaan doen (al heeft hij de papieren nog niet ingeleverd).

Donald Trump is niet alleen een vastgoedmagnaat, maar ook een tv-persoonlijkheid en haar-icoon (er is discussie of Trumps haar echt is, of een toupetje, of toch iets anders).

En hij staat bekend om zijn heldere uitspraken over allerlei onderwerpen. Trump is een Republikein en conservatief. Hij is tegen abortus en Obamacare, maar voor een socialer gezondheidszorgsysteem.

Wat hij precies wil, gaan we vast nog zien. Vandaag was het de dag van de aankondiging. Trump, kwam, zag en gaf een speech weg die alle commentators even speechless liet.

Om het af te sluiten: maakt Trump enige kans? Nee. Daar lijkt het niet op. Hij is nu een van de 12 Republikeinen die president willen worden.

Hoewel de kans dat hij president zal worden klein is, lijkt hij wel op het podium te komen voor het grote tv-debat van nieuwszender FOX. En dat is voor de kijker leuk, maar voor de Republikeinen dramatisch - denkt deze commentator van The Washington Post.

Deel artikel: