Gamers

Gamers kunnen zo ook op YouTube terecht

Youtube is al tien jaar lang alleenheerser op internet als het om filmpjes gaat. Maar er is een genre waar het internetpubliek niet op YouTube rekent, maar naar een andere site zapt: gaming. Als je live gamers wilt zien gamen (en er zijn verrassend veel mensen die dat willen) dan is Twitch de plek. Daar wil YouTube's moederbedrijf Google verandering in brengen. Vandaag kondigde de site een nieuwe app aan: YouTube Gaming. Speciaal voor, jawel, de gamers.

Google heeft eerst geprobeerd om Twitch zelf te kopen, maar de website werd door Amazon voor hun neus weggekaapt. Maar het is heus niet zo dat er geen gamers op YouTube zitten. Populaire kanalen zoals Pewdiepie (met dan 37 miljoen abonnees de populairste YouTuber overall) en VanossGaming (bijna 13 miljoen abonnees) plaatsen filmpjes waarin ze zichzelf opnemen terwijl ze videogames spelen.

De filmpjes worden miljoenen keren bekeken. Youtube gaat deze populariteit nu uitbouwen met de nieuwe app, om zo ook de gamers die op Twitch zitten naar YouTube te lokken.

YouTube fans bij de uitreiking van de eerste YouTube Awards

De livestreams moeten het speerpunt worden. Het is het eerste wat je ziet als je de app opent. Hier willen ze de serieuze gamers mee lokken.

De kanalen van Pewdiepie komen ook in de app terecht, net als meer dan 25.000 games die hun eigen pagina krijgen. Ook wordt zoekfunctie aangepast. Als je bijvoorbeeld 'call' in de zoekbalk typt krijg je 'Call of Duty' als suggestie in plaats van 'Call Me Maybe'. Verder kun je aangeven wat je favoriete spellen zijn, zodat je een melding krijgt als daar een nieuwe filmpje van is.

De app zal ergens de komende maanden worden gelanceerd, eerst voor de VS en Engeland en daarna ook voor ons.

Deel artikel: