Hartjes

Wij <3 het hartje

Wij Nederlanders zijn een vrolijk (en vooral verliefd) volkje, als we mogen afgaan op de duizenden emoji's die we dagelijks over en weer appen. Het hartje wordt verreweg het meest gebruikt tijdens het appen of chatten op de smartphone.

Dat blijkt uit het wereldwijde emoji-onderzoek van Swiftkey, een maker van digitale keyboards voor Android en iOS. Zo wisten ze eerder te melden dat Amerikanen vaak aubergines naar elkaar appen en dat Canadezen fan zijn van poep.

<3 <3 <3

Opvallende ontdekking: wij lijken in ons emoji-gebruik verrassend veel op de Fransen. De altijd nuchtere Nederlander appt verrassend vaak een hartje, zoenende lippen en het hartje met een pijl er doorheen.

Naast de liefdes-icoontjes zijn we ook gek op alcohol en feestjes. Het glas wijn wordt vaak gebruikt, daarin zijn we zelfs wereldleider. Swiftkey noemt dat gek: "Nederland is van oudsher eigenlijk een bierland". Ook het confetti-kanon wordt vaak gebruikt. Het gebroken hartje wordt door ons heel weinig gebruikt, hoe kan het ook anders. Net als de lachende kat trouwens.

Confettikanon

Portugezen zijn pillenslikkers

Dankzij het onderzoek weten we ook een stuk meer over de gezichtjesvoorkeuren van de rest van Europa. Scandinaviërs zijn bijvoorbeeld echt fan van de Kerstman-emoji. De Finnen gebruiken opvallend vaak de ​nieuwe maan-emoji, volgens de onderzoekers een verwijzing naar hun lange winternachten.

Tot slot gebruiken Portugezen opvallend vaak emoji's om drugsgebruik uit te beelden: de champignon, pilletje, sigaret en spuit-emoji's zijn daar erg populair.

Deel artikel: