Paul Veugen, oprichter van de app Human

'Extreem mooi om Webby Award te winnen'

Twee Nederlandse apps hebben gisternacht in New York een Webby Award gewonnen. Dat zijn zo'n beetje de Oscars van het internet. Daarmee prijken ze in de lijst tussen bekende apps als Tinder en het fenomeen ALS Ice Bucket Challenge.

Eén van de Nederlandse winnaars is Human, een app die bijhoudt hoeveel je beweegt op een dag. Maker Paul Veugen kan zijn geluk niet op. "Het is een prestigieuze prijs en voor ons is het natuurlijk extreem mooi om er eentje in de wacht te slepen. Een stimulans en een heel goed signaal dat wat we een breed publiek aanspreken."

Meer bewegen

De app meet automatisch wanneer je loopt, fietst of in de auto zit. Alle kleine beetjes dus. En het heeft nog een doel ook. "We stimuleren mensen meer te bewegen. Je kan ook een club aanmaken met familie, vrienden en bekenden. En op die manier kan je met elkaar strijden om actiever te worden."

De app is (vooralsnog) alleen op een iPhone te downloaden.

Andere winnaars

De andere Nederlandse awardwinnaar is Amikasa. Met die app kunnen gebruikers hun woon- of slaapkamer namaken en er virtueel in rondlopen.

Ook twee andere Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen. Fabrique kreeg een Webby voor website-ontwerp van het Design Museum in Londen; de Amsterdamse tak van 72andSunny voor het ontwerpen van een virtuele wandeling door nachtelijk Marseille.

Deel artikel: