Flickr / US Embassy

Premier Nieuw-Zeeland zegt sorry voor aan haar trekken

Meisjes plagen, zoentjes vragen. Daar lijkt het een beetje op, wat de premier van Nieuw-Zeeland vorig jaar deed: aan de haren trekken van een serveerster. Zij schreef daar een blog over en premier John Key bood vandaag zijn excuses aan.

De serveerster - die anoniem wil blijven - werkt in een café waar de premier vaak komt. Elke keer als hij op bezoek kwam, vond John Key het nodig om aan haar paardenstaart te trekken. "De eerste keer dacht ik nog, hij zit gewoon een beetje te dollen."

John denkt blijkbaar dat je als premier minder professioneel hoeft te zijn dan als serveerster, terwijl hij een heel land moet besturen.

De anonieme serveerster

Maar het bleef niet bij één keer. Het gebeurde weer, en weer. De serveerster schrijft op haar blog dat ze hem begon te vermijden. "Maar zelfs toen het duidelijk was dat ik het niet leuk vond en zijn vrouw al een paar keer had gezegd dat 'ie moest stoppen, bleef hij doorgaan."

En het is blijkbaar niet de eerste keer dat de premier zijn voorliefde voor staarten-trekken tentoonspreidt:

De serveerster durfde hem er lang niet rechtstreeks op aan te spreken. Tot ze het op een gegeven moment echt zat was. "Toen hij het zelfs na een duidelijk NEE weer deed, schreeuwde ik: 'Stop, alsjeblieft, of ik ga je echt een keer slaan'. Ik ben naar achter gelopen om te huilen."

Blijkbaar besefte de premier nu pas dat hij te ver was gegaan, want even later kwam hij binnen met twee flessen rode wijn. "Hij zei 'sorry', maar voor ik iets kon terugzeggen was hij 'm alweer gesmeerd. Het voelde alsof hij me omkocht, wat ik bijna beledigender vind dan het lastigvallen zelf."

John Key heeft via een woordvoerder zijn excuses aangeboden, maar hij ontkent het verhaal niet. Hij zegt dat het nooit de bedoeling was om haar "ongemakkelijk te laten voelen" en dat het gewoon "een beetje dollen" was. Niet voor de serveerster blijkbaar: "John denkt blijkbaar dat je als premier minder professioneel hoeft te zijn dan als serveerster, terwijl hij een heel land moet besturen."

Deel artikel: