NOSop3

Gillende en huilende tieners bij Nederlands YouTube-festival

Joost Geurtsen

Overal waar de bekende YouTubers heen gaan, worden kinderen huilend, zwetend en naar adem happend afgevoerd.

Lieke Lamb, moeder

Zo ziet het er vandaag uit in de Westergasfabriek bij het VEED festival. Hét evenement voor jonge YouTube-fans. Hun idolen waren daar de hele dag te vinden voor onder meer meet & greets. "Je struikelt hier over de kinderen die achterstevoren lopen om selfies met de vloggers te maken", zegt Lieke Lamb, moeder van vier kinderen. 

Volgens Lieke flippen de kinderen op het moment dat er een vlogger voorbij komt. "Opeens vliegt er een stroom van kinderen naar één kant van de zaal en dan vliegen ze elkaar huilend in de armen. Echt niet meer normaal."

Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders zijn in de zaal te vinden. "Voor mij zien ze er allemaal hetzelfde uit. Net duwde ik per ongeluk een kind opzij. Hoor ik opeens van alle kanten gegrom, bleek het een bekende YouTuber te zijn", vertelt Lieke lachend. "Tsja, weet ik veel."

Lieke Lamb 💙
@liekelamb
"Mam, wat gaaf dat je er bent!!" (Huh?! ..wow..Glunder 😊😃glim glans)....."heb jij geld bij je?!".. (ohhh😕😒) #VEED
4 jaar geleden

Onder andere bekende vloggers als Teske de Schepper, Cinemates Peter en Kelvin en Sanny Verhoeven waren te vinden op het evenement. Naast de meet & greets waren er ook workshops, make-upstands en vanavond worden prijzen uitgereikt aan veelbelovende videomakers. 

Dit heb ik nog nooit gezien. Kinderen staan te trillen op hun benen.

Bas Welling

Bas Welling (31) is een van de weinige volwassen bezoekers die niet met zijn kinderen mee is. "Ik wilde gewoon kijken hoe het daar was", vertelt hij. "Ik heb dit vroeger bij mijn generatie nog nooit gezien hoor. De kinderen staan te trillen op hun benen."

Ongeveer 2000 mensen zijn te vinden in de Westergasfabriek. De organisatie is verrast door het enthousiasme en het plezier van de kinderen, zegt Omar Kbiri een van de organisatoren. "Deze YouTubers zijn zo extreem populair en de kinderen zijn niet bij ze weg te krijgen."

Ook Fenna Meulemans (18) was heel blij dat ze erbij kon zijn. Ze had haar kaartjes niet voor niets meteen gekocht toen de kassa openging. "Het was supergezellig", vertelt ze. "Ik heb selfies met een heleboel vloggers kunnen maken, dus ik ben heel blij."

Sigrid
@_Swiggle
Als iemand nog 1 ding zegt over #veed ga ik hem slaan, ik wilde ook 😭
4 jaar geleden
iris.
@michaelsxemo
Mn haar zat vreselijk, mn hoofd is vreselijk, as usual, maar jij 😍 @simon_dewit #VEED
4 jaar geleden
Bob W
@bobwestland91
Gekte bij Vloggers-festival #VEED. Ook @AT5 is hier beroemd: 'Mag ik met jullie op de foto?' Om 5u te zien op AT5!
4 jaar geleden
marleenstikker
@marleenstikker
Zeer teleurgestelde dochter aan het troosten die bij #VEED verdrongen is door volwassenen
4 jaar geleden
Bas Welling
@baswelling
Ook leuk voor ouders dat #VEED
4 jaar geleden
Lidewij🌈
@lidewij_uttr
mehehehe ik wil @kalvijn , @DirectPete en @teskedeschepper nu echt nog veel liever ontmoeten :'( #veedlive #veed @VEEDFestival
4 jaar geleden