Goedemorgen

Wekdienst: Van Miltenburg, SpaceX en winkelstraat

Goedemorgen,

Het woord van vandaag: lente. De zon gaat volop schijnen, het wordt droog en zo'n 20 tot 25 graden. Alleen aan zee is het wat koeler. Morgen is het minder warm en kan er een bui vallen.

Kamervoorzitter Van Miltenburg verder in het nauw

Volgens het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, het presidium, heeft Kamervoorzitter Van Miltenburg de beschuldigingen aan Kamerlid Voortman niet met hen besproken. Dat zei Van Miltenburg eerst wel. Het presidium heeft het gevoel dat de voorzitter zich achter hen verschuilt. Hieronder praat Dominique van der Heyde je in 2 minuten bij.

Dominique van der Heyde over de positie Van Miltenburg

Bijna, maar nog net niet helemaal

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft met succes capsule met voedsel, materiaal voor wetenschappelijke experimenten en een espressomachine naar ruimtestation ISS gebracht. De De Falcon 9-raket van SpaceX had moeten landen op een drijvend platform in de oceaan, maar dat mislukte net. Toch kwam het bedrijf van Elon Musk niet eerder zo dicht bij een geslaagde landing. SpaceX wil een raket ontwikkelen die ze na de landing weer kunnen hergebruiken.

Psychiatrische instelling experimenteerde met wilsonbekwame patiënten

In een psychiatrische instelling in Heiloo hebben patiënten tegen de regels in experimentele medicijnen gekregen, meldt het tv-programma Zembla vanavond. Het gaat om 22 bewoners die volgens hun verzorgers wilsonbekwaam zijn; ze zijn dus niet in staat zelfstandig keuzes te maken. Een medewerkster van de instelling die het verhaal naar buiten bracht, is ontslagen.

Iets drukker in de winkelstraten

En het gaat beter in de winkelstraten. Het CBS kwam net met de laatste cijfers, en de winkelverkopen zijn deze maand wéér gestegen. Ook in de kwakkelende kledingwinkels, daar was voor het eerst in een half jaar weer sprake van groei. Verder kochten we meer eten en drinken. Met de verkoop van apparaten ging het vorige maand minder goed.

Deel artikel: