NOS Op 3
HBO / Facebook

Dat hebben veel mensen misschien al gedaan... De eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones zijn namelijk gelekt. De Amerikaanse hitserie wordt vanavond dus pas officieel hervat op HBO, maar de eerste uren zijn nu al te downloaden.

Zaterdagavond Amerikaanse tijd werden de torrents ontdekt (spoilers!). Binnen een paar uur waren de afleveringen al 50.000 keer gedownload.

Volgens Mashable lijkt het erop dat het lek verband heeft met de screener die van tevoren naar recensenten gestuurd wordt; daarop staan de eerste vier afleveringen.

De vijfde en zesde aflevering komen waarschijnlijk ook snel op het internet te staan. Het hele seizoen bestaat net als de vorige seizoenen uit tien afleveringen.

Wachten?

Op Twitter bestaat er toch nog wat twijfel over het illegaal downloaden: alvast vooruitkijken of elke week wachten?

Dodenlijst

Weet je niet meer goed wat er in de voorgaande seizoenen allemaal is gebeurd? Check dan dit handige overzicht van de Washington Post: alle doden in vier seizoenen Game of Thrones op een rij. Op welke manier ze zijn overleden, op welke plek en door wie? Alles kan je daar vinden.

Let op: ben je nog van plan te beginnen aan de serie? Klik dan vooral niet op de link.

Downloads

Game of Thrones is nog steeds de meest gedownloade serie ter wereld. Opmerkelijk is dat Jeff Bewkes, de CEO van Time Warner (waar HBO onder valt), een paar jaar geleden nog zei wel blij te zijn met de downloads: "Onze ervaring is dat het uiteindelijk leidt tot meer betalende kijkers".

HBO heeft nog niet gereageerd op het lek.

STER reclame