Goedemorgen...

Wekdienst: marathon Rotterdam en massale vechtpartij in Renesse

Goedemorgen! Vandaag aardig wat zon en het wordt ongeveer 14 graden. Vanavond meer bewolking en kans op wat regen. Morgen droog, meer zon en maximaal 16 graden.

Dat gebeurde na een massale vechtpartij in de Zeeuwse badplaats. De toeristen ging met de politie op de vuist toen die een Duitser wilde oppakken voor mishandeling. Zeker twee agenten moesten gewond naar het ziekenhuis. Een van de agenten werd met een bierpul op zijn hoofd geslagen.

De ongeveer 75 opgepakte Duitsers zijn naar de gevangenis van Breda gebracht. De Zeeuwse politie vraagt getuigen om zich te melden. Ook zijn ze op zoek naar filmpjes van de vechtpartij.

Rapper Nelly na zijn arrestatie

Rapper Nelly is opgepakt voor drugsbezit. Zaterdagochtend werd 'ie in de Amerikaanse staat Tennessee van de weg gehaald omdat er geen belastingsticker op zijn busje zat. Agenten roken toen een wietlucht en doorzochten de bus. Ze vonden inderdaad wiet en ook nog methamfetamine en meerdere vuurwapens.

De 40-jarige Nelly - die eigenlijk Cornell Haynes heet - is vrij op borgtocht.

Een flinke lekkage in de Martkhal in Rotterdam. Boven de hal met voedselstandjes zitten woningen en daar is een leiding gesprongen. Het water is in winkels en elektra-ruimtes beland. De hoofdkraan is dichtgedraaid, waardoor de lekkage is gestopt. De Markthal gaat vandaag gewoon open.

Het water kwam ook terecht in winkels en elektraruimtes

Verder vandaag...

De 35ste editie van de marathon van Rotterdam is live te zien, vanaf 09.30 uur begint de uitzending op NPO 1, de marathon zelf start om 10.00 uur. Ook via NOS.nl en de NOS-app is de marathon live te volgen.

Routekaart Rotterdam Marathon

En Amerika verwacht vandaag de aankondiging van Hillary Clinton. Volgens alle geruchten stelt ze zich vandaag kandidaat voor het presidentschap. President Obama zei vannacht dat hij vertrouwen in haar heeft. Ze heeft een sterke boodschap en weet ontzettend veel over buitenlandse zaken, zegt hij.

In 2008 verloor Clinton de strijd om de Democratische nominatie van Obama.

Deel artikel: