Sporten met apps

Een app gebruiken tijdens het sporten is populair

Een app gebruiken tijdens het sporten: sommige mensen zweren erbij en volgens een recent onderzoek is het steeds populairder.

Sporters in Nederland

Van de Nederlandse bevolking sport 66 procent. Het grootste gedeelte van sportend Nederland wandelt (84 procent). Andere populaire sporten zijn zwemmen (56 procent), fitnessen (46 procent), hardlopen (30 procent) en wielrennen (16 procent).

Appende sporters

En die sporters gebruiken steeds vaker ook apps. Bij de ene sport gebeurt dat meer dan bij de ander. Hardlopen staat bovenaan: de helft van de hardlopers in Nederland gebruikt een app (46 procent). Bij de wielrenners is het een kwart van de beoefenaars en één op de tien wandelaars zet de smartphone aan tijdens het wandelen.

Appgebruik Nederlandse sporters

Prestaties delen

Meestal kun je de prestaties ook delen op social media. Bijvoorbeeld foto's (van je bezwete zelf of de inspirerende omgeving) en routekaartjes. Mannen pronken volgens het onderzoek het liefst met hun resultaten. Zo'n 20 procent van de mannen deelt zijn prestaties tegenover 12 procent van de vrouwen. Mannen delen trouwens ook vaker grafieken dan vrouwen.

Deel artikel: