NOS Op 3
NOS

3x per dag je boodschappen doen is fucking saai! Daarom Disco Boodschappen!

Facebookevenement Disco Boodschappen

"Wij brengen een geluidsset, funky plaatjes en dj's, jullie je boodschappentas, bonuskaart en winkelmandjes!" schreef de organisatie van het Facebookevenement  Disco Boodschappen een paar maanden geleden. Nu ligt er een concreet plan: 500 mensen kunnen op vrijdagavond 10 april al dansend hun boodschappen doen in de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Vandaag om 15.00 uur begint de kaartverkoop

Het begon met een briefje

De organisatoren kwamen oorspronkelijk op het idee toen een student in 2012 een briefje ophing bij een Amsterdamse supermarkt met de vraag of er niet een keertje disco-winkelen georganiseerd kan worden. Het briefje dwarrelde rond op het internet maar kreeg meer aandacht toen BNN-presentator Valerio Zeno het twee jaar later op Twitter verspreidde.   

Dansen bij de Dirk

Op 15 januari postten de organisatoren het evenement op Facebook om te kijken hoeveel vraag ernaar was. Al snel hadden ze 10.000 aanmeldingen. "We besloten toen  supermarkten langs te gaan om ons plan te presenteren. De 10.000 deelnemers hielpen wel daarbij", zegt medeorganisator Joep Verbunt. 

Uiteindelijk viel de keuze op Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein. "Het is een grote supermarkt midden in de stad. Door de brede gangpaden is er genoeg ruimte voor activiteiten." 

Als boodschappen doen nog leuker kan, werken we daar graag aan mee.

Dirk van den Broek

Hoe komt de avond eruit te zien?

De bontgekleurde afropruik en plateauschoenen kunnen uit de kast want de dresscode is: disco. Een dj draait  funky mixjes en er komen geluidsboxen en discolampen in de hele supermarkt te hangen. Aan een speciale cola- en bierbar kun je genoeg moed bij elkaar drinken om vervolgens een dansje te wagen op de dansvloer. Daar komen ook speciale dansspelcomputers waar je je op kunt uitleven. Er rijden discomeisjes op rolschaatsen rond en: er komt een heuse bowlingbaan. Verdere plannen zijn nog in de maak. 

En die boodschappen dan? 

Volgens de organisatie wordt het te ingewikkeld om die 500 mensen ook nog eens gewoon hun boodschappen te laten doen. "Je zou met 500 man ook superlang in de rij moeten staan en dat is zonde want het evenement duurt maar twee uur", zegt Verbunt.

Maar omdat de organisatie toch graag wil dat mensen boodschappen kunnen doen, maken ze samen met de supermarkt een lijstje met producten die mensen gratis mee kunnen nemen die avond: "Je koopt een boodschappenlijstje voor 7,50, daarmee krijg je toegang tot het evenement. Op het lijstje staan dan producten die misschien wel veel meer waard zijn dan 7,50 maar dat gaan we dus nog samenstellen." 

STER reclame