Cristopher tijdens zijn parachutesprong

'Dit is het einde van zijn skydiving-carrière'

"Ik had al vier jaar geen aanval gehad", zegt Christopher Jones, de man die te zien is in de video waarin hij tijdens een parachutesprong bewusteloos raakt na een epileptische aanval. Uiteindelijk wordt hij gered door zijn instructeur.

De YouTube-video is binnen een dag miljoenen keren bekeken.

Sheldon McFarlane, de instructeur die met hem sprong, vertelt ABC News dat hij zag dat Christopher in de problemen zat. Maar hij had geen idee dat het om een epileptische aanval ging. Bij zijn tweede poging kreeg hij Christopher te pakken en wist hij zijn parachute te openen.

Ook zonder de hulp van zijn instructeur was hij waarschijnlijk veilig op de grond gekomen. "In nood wordt bijna altijd de parachute automatisch geactiveerd", vertelt Christopher. "Dus ik denk dat ik ook oké was geweest als de instructeur mij niet had gepakt."

Ik heb nog nooit iemand in de lucht bewusteloos zien raken.

Instructeur Sheldon McFarlane

"Ik heb me nooit zorgen gemaakt dat hij zonder parachute de grond zou raken", beaamt Sheldon. "Maar gezien de omstandigheden dacht ik dat het beter zijn parachute zo snel mogelijk open te klappen."

Voor de instructeur was het ook een bizarre ervaring: "Ik zie wel eens studenten die moeite hebben en een beetje hulp nodig hebben. Maar ik heb nog nooit iemand bewusteloos zien raken."

De 'medespringers' wensen Christopher nog succes voordat hij springt

Einde carrière

Christopher droomde er volgens ABC News altijd al van om piloot te worden. Dat kon helaas niet vanwege zijn epilepsie. Hij was wel fit genoeg om te skydiven. "Ik wilde altijd het gevoel hebben dat ik kon vliegen, dus ik dacht: als ik door mijn toestand geen vliegtuig kan besturen, probeer ik het zo."

Volgens hoofdinstructeur Robin O'Neill was Christopher voor zijn onfortuinlijke val bij de Australische plaats Pinjarra de perfecte student en had zijn arts gezegd dat hij fit genoeg was voor de sprong. "Dat was hij duidelijk niet. Dit is het einde van zijn skydiving-carrière."

Deel artikel: