Frank Underwood Kamp Seedorf
NOS Op 3

Frank Underwood is een grote baas. We vonden dat we hem moesten eren.

Kunstenaar Eus van Kamp Seedorf

En dus zette kunstenaarscollectief Kamp Seedorf afgelopen vrijdag een afbeelding van House of Cards-personage Frank Underwood op een muur bij station Den Haag Holland Spoor. 

Ze zijn grote fans van de serie en acteur Kevin Spacey, die in de show een machtswellustige politicus speelt. Frank Underwood gaat over lijken om de president van Amerika te worden en daarmee een van de machtigste mannen op aarde. 

"Maar Frank Underwood moet natuurlijk de wereld domineren", zegt kunstenaar Eus van het street art-collectief. "Den Haag alleen was niet genoeg, we wilden hem in nog meer steden eren." En dus dook Frank Underwood op nog een aantal plaatsen in het straatbeeld op. Afzender: Kamp Seedorf.

Onder de Erasmusbrug in Rotterdam: 

In Antwerpen (volgens Eus maar een klein stukje rijden vanuit Rotterdam):

En niet veel later, in Utrecht en Amsterdam:

Streamingsdienst Netflix, die de politieke serie produceert, kon de actie van de kunstenaars wel waarderen. Zozeer zelfs, dat Netflix aan de kunstenaars vroeg eenzelfde soort actie in Londen op te zetten. En dus stapte Eus op het vliegtuig naar de Engelse hoofdstad, op kosten van Netflix.

"Het idee is dat we Frank Underwood bij iemand op zijn muur gaan zetten", legt Eus uit. Daarvoor deed Kamp Seedorf een oproep via Twitter. "We vragen mensen een plaatje van hun muur in te sturen. Aan de hand daarvan kiezen we iemand uit. De reacties stromen nu al binnen."

Wat Eus betreft eindigt het buitenlandse avontuur niet in Groot-Brittanië. "We hopen dat we de wereldmacht van Frank verder mogen doorvoeren. We willen heel graag naar New York."

STER reclame