De datingapp Minder wordt over twee weken gelanceerd

Minder: de dating-app speciaal voor moslims

Amerikaanse moslims hebben een nieuwe manier gevonden om de ware te vinden: dating-apps. Over twee weken wordt de app Minder gelanceerd. Lijkt op Tinder, maar heeft een iets andere doelgroep: moslims. Vandaar de M in plaats van de T.

De website van Minder staat sinds vorige week online en al 2000 mensen hebben aangegeven dat ze hem willen. Een paar belangrijke regels: je moet moslim zijn, in Amerika wonen, willen trouwen, opgeleid zijn en een baan hebben. Voldoe je aan deze voorwaarden, krijg je een profiel en is het swipen geblazen.

Dit jaar verschijnt ook de app Salaam Swipe

De bedenker, Haroon Mokhtarzada, vertelt aan The Daily Beast dat de app bedoeld is voor westers opgevoede moslims. "Een partner vinden voor de westerse moslim is een enorm probleem. Deze app maakt het makkelijker om iemand te vinden uit je eigen cultuur op hetzelfde niveau."

Minder is één van de dating-opties, maar er verschijnen steeds meer apps en websites waarop moslims de ware kunnen vinden. Op de website Ishqr selecteren moslims elkaar eerst op persoonlijkheid, pas daarna mogen ze elkaars foto zien. Crescent is al aangekondigd op Instagram, de app wordt binnenkort gelanceerd. Ook Salaam Swipe verschijnt dit jaar nog in de appstore.

Deel artikel: