Betalen voor onbeperkt swipen op Tinder

Op Tinder kan je vanaf vandaag niet meer onbeperkt naar links en rechts swipen. De gratis app heeft een limiet op het aantal likes gezet; bij het bereiken daarvan moet je 24 uur wachten voordat je weer verder kan.

Veel Tinderaars kregen vandaag een pop-up met een betaaloptie. Wie onbeperkt wil blijven tinderen, moet nu Tinder Plus kopen.

Deze pop-up krijg je als je over je limiet heen bent.

Tinder test

Het opmerkelijke is dat Tinder verschillende bedragen voor Tinder Plus vraagt. Sommige mensen betalen 14,99 euro, anderen slechts zo'n 3 euro, zo is te zien op de iTunes pagina. "Het is een extreem prijsverschil", aldus techredacteur Rachid Finge. "Je zal je wel een beetje genaaid voelen als je bijna 15 euro hebt betaald."

Het lijkt erop dat Tinder dit moment aan het testen is hoeveel mensen maximaal willen betalen voor de premium app. "Normaal wordt dit zogeheten a/b-testing gebruikt om bijvoorbeeld te checken wat voor kleur de koop-knop in een webshop moet hebben. Of in welke volgorde je teksten moeten staan om het meeste geld te verdienen", zegt Rachid.

Met Tinder Plus kan je 'verkeerde' swipes terugdraaien

Met de premium versie is het ook mogelijk likes ongedaan te maken en je zoekgebied te vergroten. Tinder kondigde vorig jaar al aan met de nieuwe versie te komen.

Deel artikel: