NOSop3

'Geen donderwolken bij 3FM door vertrek Coen en Sander'

ANP

De overstap van radio-duo Coen en Sander naar Radio 538 komt voor 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers niet als een verrassing. "Drie of vier jaar geleden wilde Radio 538 hen ook al vastleggen", aldus Mutsaers. "Toen hebben ze na lang nadenken besloten het niet te doen. Nu vonden ze het wel het juiste moment." 

Mutsaers noemt het verder "superjammer" dat ze weggaan en had de dj's het liefst gehouden. Dat Coen en Sander nog tot september bij 3FM blijven,  zegt volgens Mutsaers alles over de wijze waarop de overstap tot stand kwam. "Ik heb hen uitbundig gefeliciteerd en we willen het ook goed met elkaar afsluiten. Dat verdienen deze jongens ook. Er hangen hier zeker geen donderwolken in de gang."

'Terug naar de tekentafel'

Coen en Sander hebben veel zin om hun nieuwe show te gaan bedenken, vertelden ze aan Anic van Damme. Ze hadden alleen niet verwacht dat hun overstap zo veel ophef zou veroorzaken. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Coen en Sander over hun vertrek

Volgens Mutsaers zullen de opvolgers van Coen en Sander niet van buitenaf komen. "We zijn een jongerenstation en hebben veel geïnvesteerd in nieuwe talenten als Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende en Barend & Wijnand. Ik heb vertrouwen dat we de opvolgers zelf in huis hebben."

'Erg vers'

De opvolgers zullen volgens Mutsaers binnen een half jaar bekend worden. "Ik heb daar nu drie of vier scenario's voor in mijn hoofd, maar het is nu nog erg vers."